top of page

Jóga a mindfulness pro teenagery


Během tohoto semináře se dozvíte, jak můžete děti provést obdobím puberty bezpečně a laskavě s pomocí jógy a mindfulness. Získáte inspiraci a nápady pro práci s teenagery.


Seminářem vás provede Hanka Luhanová, zakladatelka České asociace dětské jógy společně s Marcelou Roflíkovou, zakladatelkou Českého mindfulness institutu. Cílem lektorek je především obsáhnout témata, která jsou typická pro období dospívání. Podkladem pro tematický obsah tohoto semináře byl průzkum mezi dětmi od 11 do 19 let. Více informací k tomuto průzkumu se můžete dozvědět zde


V tomto semináři nebudeme probírat základy jógy, proto je vhodný pro ty, kteří jógu praktikují. Výhodou je absolvování 8 týdenního mindfulness výcviku. Pro ty, kteří jej neabsolvovali, doporučujeme před nebo během semináře těchto 8 týdnů projít podle knihy Mindfulness pro každého autorek Marcely Roflíkové a Martiny Vančurové. (Případně je možné 8 týdenní mindfulness program absolvovat)

V semináři se zaměříme na:

  • definování mindfulness a přínosy mindfulness technik pro teenagery

  • soustředění a sebekontrolu

  • práci s tělem i emocemi, téma akceptace a sebepřijetí

  • laskavé zacházení se sebou i druhými

  • roli lektora / rodiče

  • relaxační a dechové techniky vhodné pro teenagery

  • praktické ukázky lekcí

Lektorky : Hanka Luhanová, Marcela Roflíková

Aktuálně vypsané termíny semináře najdete na Nacházející semináře. Pokud byste seminář v naší aktuální nabídce nenašli a měli o něj zájem, napište na info@cadj.cz.

Česká asociace dětské jógy, o.p.s. je akreditovanou institucí k provádění vzdělávacích programů (Č.j.: MSMT- 20918/2022-6) a tento seminář je akreditovaný MŠMT (Č.j.: MSMT- 20918/2022-5-685).

Comments


bottom of page